Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Nadif gepasseerd als fractievoorzitter GroenLinks: "Natuurlijk baal ik"

1 juni 2022, 13.33 uur · Aangepast 1 juni 2022, 14.45 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Imane Nadif heeft vandaag via Twitter gereageerd op het nieuws dat niet zij, maar Zeeger Ernsting tot fractievoorzitter is verkozen. Nadif stond hoger op de lijst en kreeg meer voorkeursstemmen dan Ernsting, maar wordt dus geen fractieleider. Dat zag Nadif zelf niet aankomen, blijkt nu.

AT5 / Luuk Koenen

Nadif zit sinds 2018 in de gemeenteraad van Amsterdam. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behaalde ze  12.435  voorkeursstemmen, meer dan de 12.162 stemmen die fractievoorzitter Rutger Groot Wassink kreeg en veel meer dan de 694 voorkeursstemmen voor Ernsting.

Balen

"Gister was, op z'n zachtst gezegd, een heftige dag. Ik wil echt iedereen bedanken voor de lieve berichten en steun", begint Nadif, die Ernsting wel feliciteert met zijn verkiezing. "Baal ik? Ja natuurlijk, anders had ik me niet gekandideerd. Maar ik ben in de eerste plaats volksvertegenwoordiger."

"Ik zal me hiervoor de komende 4 jaar inzetten voor de stad, samen met de fractie", vervolgt Nadif, die ook zegt dat deze discussie niet over haar moet gaan, maar over representatie. "De afgelopen zes maanden heb ik bijna non-stop gewerkt, eerst campagne toen onderhandelen. En vandaag presenteren we het coalitieakkoord waar we trots op mogen zijn."

Ernsting heeft de felicitaties van Nadif met dank in ontvangst genomen. "We hebben een prachtig team en ik kijk uit naar de samenwerking", schijft hij op Twitter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938