Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie grijpt in bij demonstratie in Noord

18 juni 2022, 17.39 uur · Aangepast 20 juni 2022, 19.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft vanmiddag opgetreden bij een demonstratie in Noord. Op de kruising van de Schoorlstraat met Werengouw deelden meerdere agenten klappen uit, is te zien op beelden die omwonenden naar AT5 stuurden.

Volgens de omwonenden verliep de demonstratie, waar zo'n 150 mensen aan deelnamen, op het oog rustig. "Ineens stapten ze uit een politiebusje en begonnen ze te slaan", zeggen zij over de agenten. De politie laat weten dat er is opgetreden omdat meerdere demonstranten spullen zouden hebben vernield. "De demonstratie liep in eerste instantie rustig, totdat enkele surveillerende agenten zagen dat meerdere demonstranten behoorlijk onder invloed van alcohol waren", aldus een woordvoerder van de politie.

"Niet voor rede vatbaar"

"Ook plakten ze stickers op auto's en spoten ze met grafitti op muren", zegt de politie verder. "Daarnaast hadden ze een spandoek bij zich met daarop de tekst ACAB (All Cops Are Bastards, red.). De demonstranten zijn vervolgens op hun gedrag aangesproken. Een deel was heel rustig en voor rede vatbaar, bij een ander groepje was dat niet het geval, wat voor onrust zorgde. Daarom zagen wij de noodzaak om op te treden." Er is niemand aangehouden, en volgens de informatie van de politie zijn er aan beide kanten geen gewonden gevallen. 

Volgens de politie ging het om een antikapitalistische demonstratie. Ook lijken op enkele vlaggen anarchistische tekens te staan. Wie de demonstranten exact waren is niet bij AT5 bekend. Om die reden is er geen reactie van de kant van de demonstranten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938