Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook biefstuk-bakermat Loetje gaat vegetarisch: "We zijn overtuigd van de kwaliteit"

25 juni 2022, 20.00 uur · Aangepast 25 juni 2022, 20.55 uur · Door Ronald Olsthoorn

Plantaardig vlees is bezig met een opmars in Amsterdamse restaurants, ook bij biefstukkenkoning Loetje kun je nu een vegetarisch exemplaar bestellen, afkomstig uit een 3D-printer. 

AT5

"We verkopen er ongeveer vijftig per dag en natuurlijk is het een ander product dan onze gewone biefstuk, maar we zijn wel heel erg tevreden, met name ook over de reacties van onze klanten", zegt Loetje-directeur Erik Theeuwes in de keuken van de vestiging aan de Zuidas. 

In 1977 was het Loetje Klinkhamer die in zijn biljart-café aan de Johannes Vermeerstraat ook biefstukken, badend in de jus, ging serveren. Het werd een begrip en intussen is het bedrijf alweer jaren geleden opgeslokt door een restaurantgroep en nadert de jaaromzet 225 miljoen euro. 

De echte biefstukken op de gaspitten.

De biefstukken-gigant wil met zijn tijd mee en biedt nu in vijf vestigingen de klanten ook de biefstuk-bali plantaardig aan. Het Israëlische bedrijf dat dit vlees maakt, levert aan nog dertien andere restaurants in de stad. De steaks rollen nog niet en masse uit de 3D-printer, maar Loetje hoopt aan het einde van dit jaar in alle vestigingen een plantaardige biefstuk te kunnen serveren. De biefstuk is dus veganistisch, maar wordt nog wel gebakken in echte boter. 

In de video vragen we culinair journalist Joël Broekaert om voor ons de proef op de som te nemen om te bezien of echt van vegan is te onderscheiden, en natuurlijk of het een beetje lekker is. 

Biefstukliefhebbers die niet aan het stukje 3D-vlees moeten denken, kunnen gerust zijn. Voorlopig verdwijnt het rundvlees niet van de kaart, maar: "De gast verandert voortdurend, hoe dat er uitziet op lange termijn, kunnen we nu nog niet zeggen."

Joël Broekaert neemt de proef op de som.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938