Start van hoofdcontent

Stad

nl

Volg buurtmoeder Ilhame Grinate in Voor de Stad: "Armoede is groter geworden"

30 juni 2022, 18.31 uur · Aangepast 21 juli 2022, 11.36 uur · Door AT5 Producties

In de nieuwe 5-delige serie Voor de Stad volgen we buurtmoeder en schuldhulpverlener Ilhame Grinate in haar strijd tegen armoede en in haar rol als vertrouwenspersoon voor bewoners in Nieuw-West. In deze eerste aflevering zien we Ilhame tijdens de ramadan. Samen met buurtbewoners bereidt ze gratis iftar-maaltijden voor mensen in financiële nood. 

AT5

Volgens cijfers van OIS is de verwachting dat het aantal minimahuishoudens de komende tijd stijgt naar zo'n 74.000 Amsterdammers. Dat is 1 op de 10 huishoudens. 

Ilhame heeft naast haar werk als schuldhulpverlener en buurtmoeder bij MoedersKracht ook een eigen kledingzaak. In deze aflevering tovert Grinate, samen met haar vriendin Rabia, speciaal voor de ramadanperiode haar kledingzaak om tot keuken en ontmoetingsruimte. In de keuken worden gratis iftarmaaltijden bereid voor mensen die het financieel zwaar hebben.

De verbouwing is een race tegen de klok. We treffen Ilhame dan ook licht gestrest aan: "Dit moet allemaal nog schoongemaakt worden. Je ziet hoe het eruit ziet. Hoe lang hebben we nog"? 

Toch heeft ze alle vertrouwen in een goede afloop. "Met dit project merken we dat iedereen heel graag wil helpen. Je hoeft het niet eens te vragen, ze komen vanzelf.  Heel veel mensen herkennen zich in de armoedesituatie en willen graag iets terug doen voor een ander", vertelt Grinate.   

Quote

"Veel mensen herkennen zich in de armoede situatie en willen graag iets terug doen voor een ander"

ilhame grinate
Vriendin Rabia hangt iftarposter op

Ben of ken jij een initiatief dat zich inzet tegen armoede? Nomineer dit initiatief via: www.omarmprijs.amsterdam

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Pact voor Amsterdam