Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietsnudisten geven zich bloot voor milieu: "Lichaam is de schoonste motor die er is"

2 juli 2022, 18.35 uur · Aangepast 7 juli 2022, 08.54 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Helemaal naakt door Amsterdam fietsen, dat kon vandaag tijdens de Naked Bike Ride. De fietsnudisten deden dat om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van de fietser en het milieu. Vanaf Park Frankendael fietsten zij met verschillende stops richting het Vondelpark. 

AT5

De Naked Bike Ride werd in 2005 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd. Wat opvalt is dat er voornamelijk mannen aan de start staan. Dat vinden de vrouwen die mee doen aan de fietstocht ook heel jammer."Misschien toch een beetje schaamte voor hun lichaam denk ik", zegt één van de deelneemsters. 

Quote

"Normaal gesproken zijn naakte lichamen heel gemaakt, maar hier niet"

Voorbijganger

De deelnemers genieten vooral van de tocht door de stad. "We hebben niet zo vaak de mogelijkheid om dit te doen in Amsterdam", aldus een enthousiaste fietser. "Gewoon lekker naakt fietsen en het sfeertje hier is gewoon gezellig", vertelt een ander. 

Ook voorbijgangers waren onder de indruk van het spektakel. "Normaal gesproken zijn naakte lichamen heel gemaakt, maar hier niet", vertelt een toerist.  Een kersvers getrouwd stel keek ook hun ogen uit op hun speciale dag. "Het maakt eigenlijk onze bijzondere dag extra bijzonder."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938