Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dagenlang wachten in de rij voor de Ziggo Dome: "Heb hier twee nachten geslapen"

9 juli 2022, 19.42 uur
Door Flip Linssen · Foto: Laurens Niezen / AT5

Het gebeurt steeds vaker: fans die uren voor een concert in de rij gaan staan om hun idool van dichtbij te kunnen zien. Voor megasterren als Dua Lipa, Billie Eilish en vandaag Harry Styles komen sommige fans zelfs dagen eerder. De directeur van de Ziggo Dome begrijpt het, maar maakt ook een kanttekening: "De gezondheid van de bezoekers staat voorop."

AT5

"Ik heb hier twee nachten geslapen", vertelt het meisje dat helemaal vooraan in de rij zit. Ze heeft al drie concerten in de reeks gezien en er staan er nog twee op de planning. "Mensen verklaren me voor gek, maar dit maakt mij gelukkig."

Directeur Danny Damman ziet het steeds vaker: "Vooral bij artiesten met een jonge fanclub en met concerten die zijn uitverkocht zie je de rijen ontstaan. Het is de romantiek van het samen wachten op hetzelfde." Hij omschrijft het als Koningsdag. Veel fans vinden het inderdaad iets feestelijks hebben om met elkaar op het concert te wachten: "Het is net een pyjamaparty", zegt een van de meisjes.

Quote

"Ik eet en drink goed en als ik het te koud heb ga ik even naar de hotelkamer"

Fan in de rij voor harry styles

Toch moet er ook worden gelet op de gezondheid van fans, vindt de directeur. Want die komt de laatste tijd in de zomermaanden nog wel eens in het geding. "Dat kan door slecht eten, niet genoeg drinken of temperatuurwisseling tussen binnen en buiten." Met flauwvallen tot gevolg. "Als we zien dat mensen zelf geen water bij zich hebben, dan hebben wij dat achter de hand."

Nummer

Gelukkig wordt dat ook geregeld door de fans in de rij. "Ik was als allereerste, waardoor ik de taak heb om iedereen een nummer te geven. Mensen komen een nummer halen zodat ze weten op welke plek in de rij ze staan", vertelt Isa. "Zo kunnen mensen ook eten of naar de wc." Daar maken mensen dan ook gebruik van: "Als ik het te koud heb, ga ik even naar de hotelkamer", laat iemand onder een warmtedeken weten. 

"Ik heb er zo veel zin in, ik wacht hier al twee jaar op." De tijd wordt verdreven met muziek meezingen van hun idool en alle borden zijn bijna helemaal af om half zeven de Ziggo Dome in te kunnen: "Ik ben best wel zenuwachtig, waarschijnlijk kan ik zijn emoties op het podium zelfs zien."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938