Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voortvluchtige criminelen te zien op beeldschermen Schiphol

18 juli 2022, 10.29 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Op beeldschermen in de vertrekhallen op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport worden van 18 tot en met 31 juli 2022 de portretten van voortvluchtige criminelen getoond. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) vermoeden dat zij zich in het buitenland schuilhouden om hun opgelegde straf te ontlopen.

Vertrekhal 1 op Schiphol

Reizigers wordt gevraagd in het buitenland uit te kijken naar de veroordeelde criminelen en de politie te tippen. Door de extra aandacht hoopt de politie nieuwe informatie te verzamelen over waar de voortvluchtigen zich bevinden en met wie zij in contact zijn.

De politie vermoedt dat een aantal voortvluchtigen onder een andere naam of met valse documenten reist naar andere landen om zo bijvoorbeeld familie op te zoeken. "Het zou kunnen dat ze zich ook in deze vakantiemaanden verplaatsen", aldus de politie.

Wie informatie heeft over een van de voortvluchtigen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. De voortvluchtige criminelen zijn ook op de website van de politie te bekijken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938