Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bankemployee hielp bij overval ING

11 augustus 2009, 16.27 uur · Aangepast 12 augustus 2009, 15.36 uur

Een van de vijf verdachten van een bankoverval in IJburg op 11 april was een employee van het filiaal.

Zij wordt ervan verdacht dat ze heeft meegeholpen het misdrijf voor te bereiden. Ook was ze op het moment zelf in de bank aanwezig.

Dat liet Peter Plasman, de advocaat van een van de verdachten, dinsdag weten naar aanleiding van een bericht daarover in Het Parool. Justitie wil niet op de zaak ingaan. Het misdrijf gebeurde in april in een nieuwbouwwijk van IJburg.

Een aantal mannen kwam de bank binnen. Daar waren de vrouwelijke verdachte en een andere medewerkster aanwezig. De eerste werd ogenschijnlijk gedwongen een groot geldbedrag uit een geldautomaat te halen, de overvallers bonden de andere vrouw vast.

Omdat de bankmedewerkster erbij betrokken was, is er volgens Plasman geen sprake van een echte overval, maar van een complot. Omdat daar een minder hoge straf op staat, vindt de raadsman het niet terecht dat zijn cliënt nog in voorarrest zit.

Plasman vertegenwoordigt een van de mannen die het misdrijf zouden hebben uitgevoerd. Deze persoon meldde zichzelf later op het politiebureau omdat hij spijt had van wat hij had gedaan. Pas daarna slaagde de politie erin de zaak op te lossen.