Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plofkraak op Beukenplein: enorme schade en zeker één gewonde

25 juli 2022, 08.01 uur · Aangepast 25 juli 2022, 10.48 uur · Door AT5

Bewoners in de omgeving van het Beukenplein in Oost zijn vannacht opgeschrikt door een plofkraak bij een geldautomaat in een winkel. De schade is groot: zowel aan de winkel als aan het naastgelegen trappenhuis van een appartementencomplex.

Zeker één persoon liep bij de plofkraak gehoorschade op. Meerdere woningen zijn uit voorzorg ontruimd.

De ontploffing gebeurde rond 2.20 uur vannacht. De politie is op zoek naar twee verdachten, die de automaat met explosieven zouden hebben opgeblazen. Vermoedelijk zijn ze daarna met een zwarte scooter op de vlucht geslagen. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt. 

De schade aan de panden is enorm. Een woordvoerder van de politie vertelt dat de brokstukken tot aan de kruising liggen. Naast politie en brandweer is onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op de plek van het incident afgekomen voor onderzoek.

Inmiddels zijn de hulpdiensten afgeschaald, maar de politie laat weten dat er nog altijd onderzoek wordt gedaan. Het is de tweede keer in iets meer in een week tijd dat er in Amsterdam een plofkraak plaatsvindt. Op 16 juli werden bewoners aan Tussen Meer in de vroege ochtend opgeschrikt door een explosie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938