Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nauwelijks files tijdens eerste ochtendspits met afgesloten A10 Zuid

25 juli 2022, 15.52 uur · Aangepast 25 juli 2022, 20.33 uur · Door AT5

De afsluiting van de A10 Zuid heeft niet voor heel veel problemen op de weg gezorgd. Tijdens de ochtendspits stonden er nauwelijks files. De automobilisten die AT5 sprak waren ook niet heel ontevreden over hoe het liep. Sommigen waren goed op de hoogte en eerder van huis gegaan. 

Vrijdagavond om 22.00 uur ging de A10 Zuid en ook een deel van de A4 voor elf dagen dicht. Dat gebeurt vanwege het project Zuidasdok bij station Zuid. "Er rijden hier normaal ruim 9000 auto's per uur in een richting, dat betekent dat het niet zonder hinder kan plaatsvinden", vertelde verkeersmanager Niels van den Brink vorige week.

Vanmorgen was AT5 weer bij Van den Brink om de eerste spits in de gaten te houden. En dat viel dus reuze mee. "De ochtendspits op de eerste maandag van de werkzaamheden is relatief rustig verlopen. We hebben wel files gezien op de A9 en A4, maar de vertraging viel mee met 15 a 20 minuten vanmorgen. Ook zien we in de stad dat het bijvoorbeeld op de De Boelelaan drukker is dan normaal. Maar de files vallen erg mee."

De A10 Zuid is van het Coenplein richting Amstel afgesloten. Het verkeer richting Sloten kan die afslag bijvoorbeeld wel gebruiken.

Vakantie

En dat het meevalt is niet helemaal toevallig. "Het komt door de vakantieperiode, daarom hebben we de werkzaamheden ook nu gepland. Er is uitgebreid gecommuniceerd dus ik denk dat mensen goed op de hoogte zijn en waar mogelijk een dagje thuis werken en niet op pad gaan."

Niet te vroeg juichen natuurlijk. Automobilisten moeten de komende week rekening houden met extra reistijd van uiterlijk een uur. Op woensdag 3 augustus om 5 uur in de ochtend moet de boel weer open zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938