Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Dreigingen uit crimineel milieu reden afwezigheid Ihattaren bij Ajax'

1 augustus 2022, 07.21 uur · Aangepast 1 augustus 2022, 07.33 uur · Door AT5

Mohamed Ihattaren zou nog altijd afwezig zijn bij Ajax vanwege dreigingen uit het criminele milieu. Vanwege de bedreigingen vinden veiligheidsexperts het niet verantwoord om de gehuurde Ajacied op bekende plekken te laten komen, zoals bij zijn woning of Sportpark De Toekomst. Dat schrijft De Telegraaf op basis van informatie vanuit politiekringen, bronnen rond de speler zelf en de voetballerij. De voetballer zelf ontkent dat dit aan de hand is. 

Volgens de krant zou de dreiging zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een vrouw uit zijn omgeving. De verhouding tussen de twee lekte uit bij de familie van de vrouw en stuitte op veel weerstand. De Ajacied werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen, die volgens de politie uit de criminele hoek kwamen. 

Criminelen in de auto van Ihattaren

Er werd besloten om Ihattaren niet op bekende plekken te laten komen, zoals het trainingscomplex van Ajax en zijn eigen woning. Volgens De Telegraaf werden de zorgen bij de politie groter toen er werd waargenomen dat mensen met een crimineel verleden in de omgeving van de speler en zijn familie verkeerden. Volgens bronnen zouden zij zelfs in de door Ajax beschikbaar gestelde auto van Ihattaren hebben gezeten.

In hoeverre de problemen nu zijn opgelost, is onduidelijk. De krant deed navraag bij de politie, Ajax  en de zaakwaarnemer van Ihattaren, maar zij gaven allemaal geen commentaar. 

Reactie Ihattaren

Ihattaren heeft zelf in inmiddels op het verhaal van De Telegraaf gereageerd. De Ajacied deelde een Instagramstory van een familielid waarin stond: "Wij hebben niks met criminaliteit en bedreigingen te maken. We staan altijd supersterk. Gezond en snel weer terug." Ihattaren zelf zette onder het bericht de tekst: "Wat kan ik toch soms om de media lachen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938