Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lees terug: Canal Parade ten einde, maar nog altijd 'gezellig druk' in de stad

6 augustus 2022, 11.05 uur · Aangepast 7 augustus 2022, 12.24 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Na twee jaar zonder Canal Parade vanwege de coronacrisis vindt er vandaag weer een botenparade plaats. In dit liveblog het belangrijkste nieuws.

7 augustus 2022, 00.30 uur

Liveblog gesloten

6 augustus 2022, 22.35 uur

Nog altijd 'gezellig druk' in de stad

De Canal Parade mag dan al even afgelopen zijn, in de stad gaan de feesten door. Daardoor is het op veel plekken nog altijd druk. Een woordvoerder van Pride Amsterdam spreekt van 'gezellige drukte'.

De feestlocaties zitten op dit moment vol. Mensen die buiten de hekken staan te wachten, kunnen pas naar binnen wanneer er genoeg mensen vertrekken.

De straatfeesten mogen tot middernacht doorgaan. Sommige drukbezochte feesten, zoals die op de Reguliersdwarsstraat en de Spuistraat, mogen hun bar daarna nog een uurtje openhouden. Zo wordt voorkomen dat alle bezoekers het feest tegelijkertijd verlaten en opstoppingen ontstaan, is het idee daarachter.

6 augustus 2022, 19.36 uur

Een paar hoogtepunten op een rijtje

AT5 zond de Canal Parade vandaag live uit. Bekijk hier een compilatie van de botenparade.

AT5

6 augustus 2022, 19.34 uur

De Canal Parade is inmiddels afgelopen

De Canal Parade, die vandaag na drie jaar weer terugkeerde in de stad, is inmiddels ten einde. Zo'n tachtig boten deden mee. Mensen die meegingen op een boot, konden vanochtend in de buurt van het Oosterdok opstappen. "Zoveel blije en lachende gezichten aan de kant: het is ongelofelijk. En het weer zit vandaag ook nog eens mee!"

6 augustus 2022, 18.09 uur

Duif met roze hoedje gespot in het Vondelpark, dierenambulance ontstemd

Gespot in de buurt van het Vondelpark: een duif met een roze hoedje op zijn kop. De dierenambulance is er niet blij mee, schrijven ze op hun Instagram. "Geweldige grap. Degene die dit heeft gedaan: wat kan jij trots zijn", klinkt het sarcastisch.

Waarschijnlijk zal de duif niet makkelijk van zijn hoedje afkomen. Het dier is in principe gezond, waardoor het voor de medewerkers lastig is om hem te vangen. "Dat de duif hier last van heeft, is zeker" schrijft de dierenambulance.

Dierenambulance Amsterdam