Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voordeur en portiek Café in the City compleet verwoest na explosie

9 augustus 2022, 09.41 uur · Aangepast 9 augustus 2022, 14.34 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Flinke schade na een explosie bij Café in the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen bij het Leidseplein gisternacht. Door een explosief voorwerp zijn zowel de voordeur als het portiek van het café compleet verwoest.

De explosie vond rond 4.20 uur in de nacht van zondag op maandag plaats, op een moment dat het uitgaansleven in de buurt van het Leidseplein nog volop aan de gang was. Ter hoogte van de tramhalte op het plein zagen meerdere mensen vervolgens twee mensen in de richting van de Melkweg rennen.

Onderzoek

Nadat de politie op de plek van de explosie aankwam, werd een groot deel van het uitgaansgebied afgezet. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie doet nu onderzoek naar de zaak en is op zoek naar mensen die tijdens of kort na de explosie iets hebben gezien.

Café in the City heeft inmiddels via Instagram op het incident gereageerd. Het café denkt dat de daders een poging deden om in te breken en laat weten dat de schade het met hulp van medewerkers en partners snel weer hersteld kon worden. Daardoor kon de zaak later op de dag gewoon weer open.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938