Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ramkraak bij Oger in PC Hooftstraat

12 augustus 2009, 14.07 uur · Aangepast 13 augustus 2009, 12.21 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag is met een busje een ramkraak gepleegd bij de kledingwinkel Oger in de PC Hooftstraat. De daders zijn op deze beelden van de beveiligingscamera goed te zien. Na 47 seconden komen de auto en de daders door de voorruit.

Rond halfvier 's nachts pleegden 3 à 4 daders een ramkraak op de kledingzaak in de PC Hooftstraat. De daders ramden met een busje de pui van het pand en namen diverse jassen en kostuums van het exclusieve merk Moncler mee.

Daarna zijn zij te voet gevlucht over de Honthorststraat in de richting van het Museumplein. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld hetgeen verschillende getuigen heeft opgeleverd. Ook zijn er videobeelden ten behoeve van het onderzoek veiliggesteld.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Ook vraagt zij mensen het te melden als de kledingstukken aan hen of aan anderen te koop worden aangeboden. Getuigen worden verzocht te bellen met het algemene politienummer 0900-8844. Een anonieme tip kan via 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem.