Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Rangers-fans komen in de stemming op de Wallen: "Ik ga feesten tot ik erbij neerval"

7 september 2022, 16.35 uur · Aangepast 8 september 2022, 15.55 uur · Door AT5

Honderden Rangers-fans hebben zich in aanloop naar de Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena vanavond verzameld in het centrum. AT5 ging de stad in om de stemming onder de Britse fans te proeven. 

Hoewel een enkeling nog moet bijkomen na te diep in het glaasje te hebben gekeken, zijn de Schotse Rangers-fans goed gestemd en klaar voor de wedstrijd. En ja, daar wordt alvast een biertje bij gedronken. "Ik ga feesten tot ik erbij neerval", zegt een van de fans met een nogal Schots accent.

Wel zijn er een aantal dingen waar de supporters op moeten letten. Zo mag er tot middernacht geen alcohol worden verkocht op de Wallen en is het rondom de Johan Cruijff Arena verboden om gezichtsbedekkende kleding te hebben of bij je te dragen. 

Gemoedelijke sfeer

Opvallend is dat de sfeer onder Ajacieden en Rangers-fans goed gestemd lijkt. Ze zitten schouder aan schouder op het terras en aan de bar en maken grapjes over de eindstand van vanavond. Daarover zijn de Rangers-fans positief gestemd. "2-1, een doelpunt van Calvin Bassey". De voormalig centrale verdediger van Rangers ligt, ondanks zijn overstap naar Ajax, nog goed in de 'groep'. Een enkeling hoopt zelfs dat hij vanavond een eigen doelpunt zal maken.

Het duel tussen de Amsterdammers en de Schotse kampioen begint om 18.45 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938