Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Beer van de Meer' Piet Schrijvers (75) overleden

8 september 2022, 20.01 uur · Aangepast 8 september 2022, 20.59 uur · Door AT5

Oud Ajax-keeper Piet Schrijvers is vandaag overleden. Hij is 75 jaar oud geworden.

Dat meldt Ajax vanavond. Schrijvers stond bekend als de 'Beer van de Meer'. Hij stond van 1974 tot en met 1983 bij Ajax onder contract . De club speelde toen nog in stadion De Meer tegenover Betondorp. 

Schrijvers speelde samen met Ruud Krol, Arie Haan, Horst Blankenburg, Wim Suurbier, Gerrie Mühren, Johnny Rep én Heinz Stuy. Hij maakte ook de opkomst van Wim Kieft, Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg en Marco van Basten mee. Volgens Ajax vervulde hij 'met verve de rol van mentor voor de nieuwe generatie Ajacieden'.

In negen seizoenen speelde hij maar liefst 356 wedstrijden voor Ajax. De doelman werd met Ajax vijf keer landskampioen en won twee keer de nationale beker. Daarnaast keepte hij tussen 1975 en 1983 als Ajacied 35 interlands voor Oranje.

De oud-keeper leed sinds een paar jaar aan de ziekte van Alzheimer. Ajax laat weten komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen uitgebreid stil te staan bij zijn overlijden en wenst zijn nabestaanden heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.

Ajax publiceerde in 2013 een documentaire over Schrijvers:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938