Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Ajax waarschuwt supporters voor veiligheid: "Ga in Napels niet herkenbaar als fan"

26 september 2022, 12.26 uur · Aangepast 26 september 2022, 17.07 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Ajax-supporters die naar Napels afreizen voor het Champions League-duel met SSC Napoli op 12 oktober, wordt met klem aangeraden om niet herkenbaar als fan over straat te gaan. Ook raadt Ajax het reizen met (jonge) kinderen af.

"Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is", schrijft Ajax op eigen website

Voor de veiligheid van de Ajax-supporters heeft de Napolitaanse politie Stazione Marittima, in de haven van Napels, aangewezen als verzamelplaats. Vanaf daar rijden er bussen naar het stadion, een rit van zeker een uur. Na de wedstrijd rijden de bussen weer terug. "Verder zijn we geïnformeerd dat er na de wedstrijd een lange ophoudprocedure kan gelden."

"Situatie verre van ideaal"

Ajax zegt te begrijpen dat de situatie verre van ideaal is, maar raadt iedereen aan toch gehoor te geven aan de veiligheidsprocedures. Supporters van Liverpool, die begin deze maand naar Napels reisden voor een uitduel, werden eveneens door hun club sterk aangeraden om het centrum daar te mijden. "Let op dat je doelwit kan worden van diefstal, beroving of kan worden aangevallen."

In totaal kunnen er 2736 Ajax-fans mee naar de wedstrijd. De kaartverkoop daarvoor is gestart. Het lijkt erop dat de belangstelling voor dit uitvak iets minder is dan normaal. Fans die nu aan de beurt zijn kunnen zonder digitale wachtrij een ticket kopen en dat is weleens anders geweest bij de kaartverkoop voor dit soort wedstrijden. 

Ajaxfans op Schiphol - Jarno Grob/AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938