Start van hoofdcontent

Stad

nl

World Padel Tour in de stad: "Laagdrempelig om te spelen, leuk om te kijken"

28 september 2022, 20.00 uur · Door AT5

De World Padel Tour is voor het eerst in Nederland. Vanaf vandaag strijden de beste padelspelers van de wereld om de winst in de Centrale Markthal in West. Het toernooi is voor de komende drie jaar naar Nederland gehaald in de hoop nog meer fans te creëren voor de snelstgroeiende sport van ons land. "Iedereen die inmiddels verliefd is geworden op dit spelletje, gaat het toernooi omarmen."

Padel maakt wereldwijd al jarenlang een enorme groei door. Steeds meer mensen proberen de relatief nieuwe sport uit. De populariteit is mede te danken aan het gemak van de sport. "Mensen van een lager niveau sluiten makkelijker aan bij een hoger niveau, vertelt een bezoeker van het toernooi. "De sport is erg laagdrempelig."

Voor het hoofdtoernooi, dat tot en met twee oktober duurt, zijn vanuit het hele land mensen naar Amsterdam gekomen om de wereldsterren in actie te zien. "Het is misschien wel cruciaal voor de sport als je de wereldtop hier naar Nederland kan krijgen. Je ziet dat het onder het grote publiek gaat leven en dat helpt gewoon de sport groeien", aldus toernooidirecteur John van Lottum.

Tot en met twee oktober zijn de padellers op de banen te bewonderen, ook de kersverse Nederlandse kampioenen, Uriël Maarssen en Bram Meijer doen mee.  Maar of ze kans maken op de prijzen is nog maar de vraag. De Messi en Ronaldo van het padel,  het Spaanse duo Juan Lebrón en Ale Galán, doen ook nog mee.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938