Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (20) krijgt acht maanden cel na ontvoering en mishandeling op bedrijventerrein Zuid

2 oktober 2022, 17.43 uur · Door AT5

Twee mannen (beide 20) zijn door de rechtbank veroordeeld voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en openlijke geweldpleging. Bij een tankstation in Zuid dwongen ze man en een vrouw op de achterbank van hun eigen auto, waarin ze vervolgens wegreden.

Eén van de mannen krijgt nu acht maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Voor de andere man blijft het bij een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf.

De slachtoffers, een man en een vrouw, rijden op 18 juni 2021 met zijn tweeën naar een tankstation op het bedrijventerrein Schinkel in Zuid. Daar worden ze opgewacht door een groep mannen, onder wie de twee verdachten, die aan de bestuurderskant de deur van de auto opendoen. Nadat de man, die op dat moment achter het stuur zit, twee keer wordt geschopt, worden beide slachtoffers gedwongen om op de achterbank te zitten.

Mishandeling

De daders gaan vervolgens voorin zitten, waarna ze met de auto naar een andere plek op het industrieterrein rijden. Wanneer ze aankomen, wordt de auto omsingeld door een groep mannen. Beide verdachten stappen vervolgens uit en beginnen opnieuw op de ontvoerde man in te slaan. 

Daarna rijden ze met de auto richting de Westlandgracht. Onderweg krijgt de ontvoerde vrouw toestemming om de auto uit te stappen. Eenmaal buiten alarmeert ze de politie. Die ziet bij aankomst de verdachten in de auto zitten en kan ze gelijk oppakken.

Impact

De rechter oordeelt dat deze gebeurtenis een 'enorme impact' op de slachtoffers moet hebben gehad. "Dat blijkt wel uit het feit dat één van de slachtoffers geen aangifte wilde doen, omdat hij bang was voor de mogelijke gevolgen daarvan."

Bij het bepalen van de straf is er wel rekening gehouden met de leeftijd van de daders, die op dat moment 19 en 18 waren. Eén van de daders krijgt een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De andere man krijgt een voorwaardelijke celstraf. De rechter ziet hem sinds een jaar een positieve ontwikkeling doormaken die hij niet met een gevangenisstraf wil doorkruisen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938