Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Inbrekers blazen geldautomaat in De Hallen op

13 oktober 2022, 09.18 uur · Aangepast 13 oktober 2022, 14.17 uur · Door AT5

In een geldautomaat in De Hallen in de Kinkerbuurt in West is vannacht een explosief afgegaan. De automaat stond in een horecazaak in het gebouw. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er schade aan het plafond is ontstaan, maar dat de ruiten van de winkel intact zijn gebleven.

Drie inbrekers drongen het gebouw via de parkeergarage aan het Bellamyplein binnen. Op diezelfde plek verlieten ze na de explosie ook het gebouw. Volgens de politie zijn ze met zijn drieën op een motorscooter of scooter weggereden in de richting van de Elizabeth Wolffstraat. De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien waar de inbrekers vervolgens naartoe zijn gereden.

Ook is het niet bekend of er bij de plofkraak is buitgemaakt. De politie laat weten dat de automaten meestal een beveiliging zit die het geld na een plofkraak onbruikbaar maakt. In De Hallen zijn onder meer een bioscoop, een foodhal en een bibliotheek gevestigd.

In Amsterdam zijn de laatste maanden meerdere plofkraken en explosies bij (winkel)panden geweest.  De politie heeft twee speciale rechercheteams ingezet die gecoördineerd onderzoek doen naar de samenhang tussen de verschillende plofkraken in de stad.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938