Start van hoofdcontent

Stad

nl

Halsema blaast bijeenkomst met moskeebestuurders af: 'Te weinig animo voor steunverklaring'

17 oktober 2022, 12.18 uur · Door AT5

De geplande bijeenkomst waar moskeebestuurders een steunverklaring zouden tekenen voor de lhbti-gemeenschap, komt er toch niet. Een woordvoerder van burgemeester Halsema laat dat vanochtend weten.

De oproep om de verklaring te komen tekenen, viel gisteren bij meerdere moskeebestuurders slecht. Volgens hen zou Halsema met haar verzoek de moslimgemeenschap stigmatiseren. "Deze handelwijze van de gemeente wordt door de Blauwe Moskee geduid als absurd, discriminerend en beschuldigend. De Blauwe Moskee wijst de oproep met klem af", schreef de Blauwe Moskee op Facebook.

AT5 / Luuk Koenen

Een woordvoerder van de burgemeester liet daarop weten dat de driehoek verrast is over de reactie. Daarnaast werd er benadrukt dat ook de joodse en christelijke gemeenschap de steunverklaring hebben ontvangen.

Datum prikken

Zij kregen, in tegenstelling tot de moskeeën, geen uitnodiging om maandag de verklaring te komen tekenen. "Er is gezocht naar een manier om dit samen met alle religies te doen, maar dat bleek niet haalbaar", aldus een woordvoerder van Halsema. "We hebben bedacht om voor maandag de moskeebesturen uit te nodigen, om het er over te hebben en om mogelijk te tekenen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938