Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Internationaal Theater Amsterdam schrapt voorstellingen om werkdruk te verlagen

25 november 2022, 14.57 uur · Door AT5

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) schrapt komend voorjaar een deel van de programmering om de werkdruk van het personeel te verlagen. In totaal gaat het om 15 procent van de geplande activiteiten.

AT5 / Luuk Koenen

Er gaat een streep door de landelijke tournee van De uren, voorstelling De Toverberg en de livestream van Het jaar van de kreeft. Ook in de gast-programmering worden er aanpassingen gedaan. De ingrepen zijn volgens ITA nodig om de overige planning van producties en programmering niet in gevaar te brengen.

Volgens de directie is het besluit 'niet lichtzinnig' genomen. "Na de pandemie presenteerde ITA aan het begin van theaterseizoen 2022-2023 een ambitieus programma. De gevolgen van corona zijn echter nog altijd dagelijks voelbaar bij het gezelschap en de organisatie, zoals in de gehele sector", schrijft ITA op de website.

De afgelopen maanden werden twintig nieuwe medewerkers aangenomen. Desondanks staan er nog altijd zestien vacatures open, met name voor technische functies. Afgelopen voorjaar werd de première van voorstelling De Toverberg afgelast toen overbelasting dreigde bij het personeel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938