Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man die zich op Schiphol Plaza met 'gevaarlijke stoffen' meldde aangehouden

29 november 2022, 11.19 uur · Aangepast 30 november 2022, 02.10 uur · Door AT5 / NH Nieuws

De 55-jarige man die zich vanochtend bij de Marechaussee op Schiphol Plaza meldde, is aangehouden voor bedreiging. De man zei dat hij gevaarlijke stoffen bij zich heeft. Hij is in een ontsmettingsstraat nagekeken. De marechaussee had een groot deel van Schiphol Plaza afgezet. 

AT5

De man landde vanochtend op Schiphol. Het is niet duidelijk of hij ook echt gevaarlijke stoffen met zich meedroeg en om welke stoffen het dan gaat.

Alarm

De Marechaussee sloeg kort na de melding groot alarm. Zo werden ambulances en brandweer opgetrommeld en een deel van Schiphol Plaza afgezet. Eerder vanochtend ging het nog om een kleine afzetting, maar het afgezette gebied werd in de loop van de ochtend en middag uitgebreid. 

De afzetting op Plaza hinderde treinreizigers, omdat ze niet alle perrons konden bereiken. Ook het Jan Dellaertplein – het plein voor Schiphol Plaza – was gedeeltelijk afgezet. Voor busreizigers was een corridor opgezet, zodat ze tussen de afzettingen door de busplatformen konden bereiken.

Onderzoek RIVM

Een woordvoerder van de Marechaussee  zei rond 16.45 uur dat het RIVM nu onderzoek doet. Zowel de bagage van de man, die in de politiepost van de Marechaussee op Schiphol Plaza stond, als de man zelf zijn onderzocht. Waarschijnlijk kan het RIVM later vandaag vertellen of de stof inderdaad gevaarlijk was.

Alleen de politiepost van de Marechaussee is nog afgezet.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938