Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten vernieling op station Sloterdijk nu herkenbaar in beeld

11 december 2022, 13.00 uur · Aangepast 15 december 2022, 10.14 uur · Door AT5

Ze kregen twee weken de tijd om zich te melden maar dat deden ze niet: twee jongens die verdacht worden van een vernieling op station Sloterdijk. De politie heeft nieuwe informatie ontvangen en in afwachting daarvan zijn de beelden offline gehaald. 

Op de beelden is te zien hoe de twee jongens in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei rond 02.30 uur in de hal van het station rondlopen. Als ze bij de snoepautomaat staan haalt een van de twee een lang voorwerp uit zijn tas. 

Terwijl hij de automaat daarmee probeert open te breken loopt de ander wat rond in het station. Na enige tijd krijgen ze de automaat open. Ook slaan ze een tweede glazen deur in. Ze graaien vervolgens spullen uit de automaat en doen die in hun tassen. 

Meerdere vernielingen

"Dat er in deze zaak geen sprake is van baldadigheid staat eigenlijk wel vast", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. "De twee hadden een voorwerp bij zich om de automaat open te breken. Ook droeg een van de twee handschoenen, in mei. De schade die ze veroorzaakten aan de automaat was fors: zo'n 10.000 euro." 

En het is zeker niet de enige automaat op of rondom het station die dit voorjaar wordt opengebroken. In een maand tijd moeten meerdere snoep- en frisdrankautomaten het ontgelden, met een totaalbedrag van maar liefst 50.000 euro aan schade. De verdachten op de beelden worden niet verdacht van die andere vernielingen. "Heb je informatie over de verdachten op de beelden of weet je meer over andere vernielingen van automaten op station Sloterdijk? Dan horen wij dat heel graag", zegt Stor.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.