Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scooterrijder (20) overleden na aanrijding in West, automobilist rijdt door

11 december 2022, 14.58 uur · Aangepast 11 december 2022, 16.16 uur · Door AT5

Een 20-jarige man is zaterdagavond overleden na een ongeluk met een auto aan de Tweede Hugo de Grootstraat. Het ongeluk gebeurde rond 23.20 uur. De scooterrijder is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.   

AT5

Het slachtoffer werd eerst door omstanders gereanimeerd, dit werd later overgenomen door hulpverleners. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar aan zijn verwondingen. 

Bij het ongeluk raakte ook een fietser gewond. Ook de fietser werd overgebracht naar het ziekenhuis, zijn toestand is nog onbekend.

Verdachte nog niet aangehouden

Volgens getuigen reed de automobilist vanaf de Jan van Galenstraat de Tweede Hugo de Grootstraat in. Daar verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur en reed aan de overkant van de weg de scooterrijder en de fietser aan, die in tegenovergestelde richting reden.

Een van de getuigen kon het kenteken van de auto noteren en gaf dit door aan de politie. In de binnenstad trof de politie even later de bewuste auto aan. De bestuurder, en dus de verdachte, werd niet aangetroffen. De politie is nog naar hem op zoek.

Forensisch specialisten van de politie hebben op de locatie van de aanrijding sporenonderzoek gedaan. Een specialistisch team heeft de zaak in behandeling, zegt de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938