Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Oudere vrouw uit Bos en Lommer duizenden euro's armer na babbeltruc

21 december 2022, 13.00 uur · Aangepast 15 november 2023, 10.07 uur · Door AT5

Update 15 november 2023: de oorspronkelijke video is offline gehaald vanwege ontwikkelingen in het onderzoek waar de politie mee verder kan. 

Een oudere vrouw uit Bos en Lommer wordt in augustus het slachtoffer van een babbeltruc. Met haar gestolen bankpas wordt later gewinkeld en gepind in Haarlem. In Bureau 020 deze week beeld van de man die wordt verdacht van het betalen en pinnen met de pas.

Het slachtoffer wordt op 18 augustus gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze overtuigt haar ervan haar rekeningnummer en pincode in te spreken omdat er iets mis zou zijn met haar rekening. Na een tijdje staat er iemand voor de deur die haar bankpassen komt ophalen. De vrouw blijft daarna nog even aan de lijn, voordat ze ophangt. 

Toch heeft het slachtoffer direct een onbehaaglijk gevoel en ze belt meteen na het telefoongesprek haar dochter. Dan blijkt dat er op dat moment al meer dan drieduizend euro van haar rekening is verdwenen. Voor ruim 1.500 euro worden er in Haarlem spullen gekocht met de pas in een elektronicazaak. Dezelfde man gaat vervolgens, ook in Haarlem, naar een geldautomaat en een supermarkt. Daar neemt hij nog eens 1.500 euro op.

De man op de beelden wordt dus verdacht van het gebruiken van de gestolen pas. Of hij ook iets met de babbeltruc te maken heeft, wordt onderzocht." Weet jij wie de man op de beelden is die geld opneemt met de gestolen pas van het slachtoffer? Neem dan contact met ons op", zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.