Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kerstverlichtingsrel in Ransdorp door één anonieme klacht: "Beetje een NSB-actie"

20 december 2022, 17.53 uur · Aangepast 21 december 2022, 08.16 uur · Door Sammie van den Broek

Bewoners uit Ransdorp besloten om in aanloop naar kerst de brug te versieren met kerstverlichting. Bijna alle Ransdorpers gelukkig, maar nét niet iedereen was blij met de kerstbrug. Er kwam namelijk één anonieme klacht binnen bij de gemeente. Een buurtbewoner vindt het energieverspilling. En dus kwam handhaving... en moesten de lichten uit.

De brug met kerstverlichting.

De bewoners die AT5 spreekt bij de brug zijn woedend. "Ik snap dit niet", vertelt een vrouw. "Het is echt minimaal energieverbruik en het brengt zoveel mensen vreugde in het dorp". De buurtbewoner die de verlichting had opgehangen kreeg gister te horen van handhaving dat er één anonieme klacht was binnengekomen over de verlichting. Een mail van de gemeente bevestigt dat. Reden van de klacht: dat het energieverspilling zou zijn om de lichten aan te houden. De brug is daarnaast eigendom van de gemeente, waardoor die überhaupt niet versierd mag worden. Dus mogen de lichten niet meer aan. 

Quote

"Een klein beetje plezier mag er wel zijn met kerst toch?"

buurtbewoner

De bewoners van Ransdorp vinden het vooral kwalijk dat de klacht anoniem is gemeld. "Ik vind dat eigenlijk een beetje een NSB-actie", zegt een Ransdorper. "Ik denk dat je nu ook niet lekker in je vel zit als dorpsbewoner als je dit anoniem doet", aldus een bewoner. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938