Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand in flat aan Slotermeerlaan, woningen onbewoonbaar

24 december 2022, 11.39 uur · Aangepast 24 december 2022, 18.06 uur · Door AT5

In een flat aan de Slotermeerlaan in Nieuw-West is vanochtend brand ontstaan. De brand is inmiddels geblust, maar de schade is groot. 

De brand ontstond in een meterkast in de kelder van de flat. Brandweer en politie zijn aanwezig op de plek van de brand, onder meer met een brandweerladder. Ook is er veel brandweerpersoneel ter plekke om bewoners te ontruimen en hen op te vangen. 

Volgens de brandweer is er sprake van veel rookontwikkeling in het gebouw. Ook hangt er in de omgeving van de flat een flinke rookgeur. De brandweer roept mensen die last hebben van de rook op om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De brandweer laat weten dat iedereen die in het gebouw was in veiligheid is gebracht. Twee slachtoffers zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd. De Slotermeerlaan is op dit moment gedeeltelijk afgesloten voor auto's en fietsers, ook rijden tram 7 en bus 369 om.

Rond 16.00 uur liet de brandweer weten dat bewoners vanwege de schade die door de brand is ontstaan niet terug kunnen naar hun studentenkamers. Er worden andere slaapplekken geregeld. 

Woonzorg Nederland, de eigenaar van het pand, laat weten dat het om ongeveer 219 gedupeerde bewoners gaat. Veertig bewoners kunnen zelf geen andere woonplek vinden. Woonzorg Nederland regelt een slaapplek voor hen. 

 "Het gebouw is op dit moment zonder stroom en er is veel rook- en roetschade", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "En dat betekent dat de bewoners niet terug kunnen naar hun woning. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, zeker met de feestdagen op komst. Wij stellen alles in het werk om de stroomvoorziening zo spoedig mogelijk te herstellen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938