Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse prijzen voor nieuwe woonboten in Weesp

26 december 2022, 14.00 uur · Aangepast 27 december 2022, 13.05 uur · Door AT5

Woonbooteigenaren in Weesp, sinds begin dit jaar onderdeel van de gemeente Amsterdam, hebben volgend jaar een ligplaatsvergunning nodig. Nieuwe woonboten die in Weesp gaan liggen moeten vanaf juli Amsterdamse prijzen betalen, terwijl ze nu niets hoeven te betalen.

Per 1 juli wordt een ligplaatsvergunning dus verplicht in Weesp, vanaf dan gelden de aangepaste regels uit die er nu zijn niet meer. Waar nu de ligging van woonboten wordt bepaald in het bestemmingsplan en er nu geen ligvergunning nodig is, moeten zij vanaf komende zomer net als in de rest van de stad een vergunning hebben. Door de fusie van eerder dit jaar verandert dit, omdat het stadsgebied Weesp nu onder Amsterdam valt.

Kosten

Alle woonbooteigenaren worden door de gemeente geïnformeerd over de veranderingen door middel van een brief. Hierin staat hoe huidige woonbootbewoners eenmalig de ligplaatsvergunning gratis kunnen aanvragen, en deze blijft onbeperkt geldig. Wanneer zij de woonboot verplaatsen of verkopen, is deze vergunning niet meer geldig en moet er alsnog de bijna 550 euro aan kosten worden betaald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938