Start van hoofdcontent

Stad

nl

Achttien overtredingen bij controles vuurwerkverkoop in de regio

31 december 2022, 16.50 uur · Aangepast 31 december 2022, 20.50 uur · Door AT5

Vuurwerk dat te hoog is opgestapeld, deuren naast de vuurwerkopslag die niet goed sloten of een duer naar de vuurwerkopsalg die voor het gemak op een haakje werd opgehouden. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft bij ondernemers in de regio achttien overtredingen geconstateerd bij de verkoop van vuurwerk.

Pixabay

Zestien inspecteurs hielden de laatste drie dagen controles bij alle 56 vuurwerkverkooppunten in de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Zaanstad. Elk verkooppunt werd meerdere keren door de inspecteurs bezocht.

Op 29 december, de eerste verkoopdag, werden alle 56 bedrijven gecontroleerd en waren er elf overtredingen bij acht bedrijven. De dag erna waren er bij één bedrijf twee overtredingen. Vandaag, op dag drie, werden 49 bedrijven bezocht en waren er vijf overtredingen bij vijf bedrijven.

De bedrijven die in overtreding waren hebben allen een formele waarschuwing gekregen. Als bij een volgende controle, welke ook volgend jaar weer kan zijn, opnieuw eenzelfde overtreding wordt geconstateerd, dan legt de omgevingsdienst een last onder dwangsom op.

De verkopers weten dat zij gecontroleerd worden, maar weten niet wanneer dit gebeurt. Er wordt bij de controles gelet op brandveiligheidsmaatregelen en gedragsregels.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938