Start van hoofdcontent

Stad

nl

Studenten van L.A.N.X. sluiten zich op in het Gazen Huis voor het goede doel: "We zijn wel een beetje crispy"

24 januari 2023, 21.00 uur · Aangepast 25 januari 2023, 08.55 uur · Door Floris de Jong & Marcella Donselaar

Een vijftal studenten van studentenvereniging L.A.N.X. aan de Nieuwezijds Voorburgwal heeft zich sinds gisteravond opgesloten in het 'Gazen Huis'. Gedurende 30 uur zullen zij radio maken en hopen zij met donaties geld in te zamelen voor Stichting Sina.

AT5

"De stichting staat voor 'Samen Is Niet Alleen'. De stichting is eigenlijk voor arme gezinnen in Amsterdam en wij vonden het wel heel mooi dat het gewoon dichtbij huis is en dat we zoiets kunnen doen voor onze eigen stad", aldus Isa Broere van L.A.N.X..

Het is niet de eerste keer dat de studentenvereniging op deze wijze geld probeert in te zamelen voor een goed doel. Vorig jaar hebben zij namelijk voor Qpido, een stichting die zich inzet voor seksuele gezondheid, ongeveer 6.300 euro opgehaald.

AT5

De teller voor de actie loopt intussen ook al aardig op: "We zitten op dit moment over de 1.300 euro als het goed is. Dat is na avond één, we gaan vanavond er gewoon weer keihard tegenaan", vertelt een van de opgesloten studenten in het Gazen Huis. Dat het af en toe afzien is, is wel duidelijk als er wordt gesproken over de slaapvoorzieningen van de studenten. "Ik heb hierachter op de bar geslapen, dus we zijn wel een beetje crispy." 

Doneren kan via deze link en de actie loopt tot woensdagmiddag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938