Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoe de kroket Wanda op de been hielp: de Straten in de Theodoor van Hoytemastraat

26 januari 2023, 18.00 uur · Door AT5

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we op de Theodoor van Hoytemastraat in Nieuw-West. 

Tien jaar geleden werd Wanda getroffen door een ernstige aandoening waardoor ze alles opnieuw heeft moeten leren. Maar nu staan we, in haar woorden, naast "de meest gelukkige gehandicapte van Nederland”. Wat haar op de been heeft gekregen? De kroket! "Het is een fantastisch product, je kan er van alles in stoppen, en dat doe ik dan ook". En zo was Stichting Kroket geboren.  

Quote

"Ik ben de meest gelukkige gehandicapte van Nederland"

Wanda

Maaike Belder opende buurtcafé Flink, met als doel de buurt meer met elkaar te verbinden. Haar plan voor een buurtoven kreeg voldoende stemmen om gerealiseerd te worden. Haar tip om meer verbinding met je buurtgenoten te krijgen? "Stap naar buiten, ga op je buren af, spreek elkaar aan!".

Michiel bewaart alle bladen waar hij ooit voor geschreven heeft, en dat zorgt voor een enorm archief. Als journalist heeft hij ontzettend veel bijzondere dingen meegemaakt. Zo zat hij op de vlucht waar Dennis Bergkamp zijn vliegangst door heeft gekregen. Michiel vindt het jammer dat steeds meer interviews vanuit huis worden gedaan. "Ik had laatst een interview met Slash van Guns N' Roses, normaal gesproken ga je er heen, nu gaat dat via Zoom, daar is geen pest aan". 

Elke dinsdag en donderdag zijn er nieuwe afleveringen van de Straten van Amsterdam. We zijn ook op YouTube te vinden en op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]