Start van hoofdcontent

Stad

nl

Met komkommers van 5 euro steunen vaste klanten de groenteboer aan de Kinkerstraat

26 januari 2023, 20.02 uur · Aangepast 26 januari 2023, 20.25 uur · Door Marcella Donselaar & Nienke Teunissen

Een komkommer voor vijf euro: zeker geen normale prijs, maar voor groenteman Hüseyin Teker wel de realiteit. Voor wie het kan en wil betalen tenminste, want het gaat in dit geval om een actie die Hüseyin moet helpen zijn energierekening te betalen.

Want de energiekosten voor zijn winkel aan de Kinkerstraat zijn de laatste maanden hoog. Waar Hüseyin eerder zo'n zevenhonderd euro moest betalen, is dat tegenwoordig rond de tweeduizend euro.

Actie

Toen vaste klant Susanne Kuiper dit hoorde, kreeg ze het idee om de actie 'Komkommer je om de buurman' op te zetten. Klanten betalen vijf euro voor een komkommer, waar een komkommer normaal anderhalve euro kost. De winst kan Hüseyin gebruiken voor zijn energiekosten.

AT5

Veel klanten doen graag mee met de actie. "Hij moet blijven", zegt een van de vaste klanten. "De slager verderop is ook al weg, dus dat is ook al een gemis." Een andere klant sluit zich daarbij aan: "Hij draait altijd mooie klassieke muziek. Fantastische groenten, veel beter dan bij de supermarkt."

In januari is de komkommer de groente die je voor vijf euro kan halen. Met de nadruk op kan, want Hüseyin wil niet dat mensen zich verplicht voelen om het bedrag te betalen. In februari is er een andere groente aan de beurt. "Misschien de bloemkool, paprika of de winterpeen. In ieder geval een seizoensgroente."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938