Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk ook hinder bij Stadsloketten door staking: afspraken kunnen verzet worden

27 januari 2023, 14.33 uur · Aangepast 27 januari 2023, 14.51 uur · Door AT5

De vakbonden hebben medewerkers van de gemeente opgeroepen om aanstaande maandagochtend van 9:00 tot 12:00 uur te staken. De werkonderbreking kan invloed hebben op handhaving, afvalinzameling, reiniging en Stadsloketten. 

De staking kan problemen opleveren bij de Stadsloketten. Er is een kans dat maandagochtend afspraken bij de gemeente verzet moeten worden en dat de wachttijden bij het Stadsloket langer zijn dan normaal. Ook zullen er tijdens de staking minder handhavers en toezichthouders op straat zijn.

De werkonderbreking van de stadsreinigers en vuilnismannen kan ervoor zorgen dat grofvuil langer op straat blijft liggen en dat de containers voor restafval, papier, glas en textiel op een andere dag of tijd geleegd worden. Prullenbakken in de stad kunnen voller raken en de straat kan op een andere dag worden schoongemaakt.

Stukgelopen onderhandelingen

De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden, zijn het niet eens geworden over de nieuwe CAO. De gemeente zegt, 'dat het college zich, samen met de VNG, inspant voor een cao met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en passende beloning en waardering voor onze medewerkers'. 

Vanaf 12.00 uur pakken de medewerkers van de gemeente het werk weer op. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938