Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Je moet een beetje peper hebben in je dagelijks leven": De Straten bij chef-kok Alain Caron

7 februari 2023, 18.00 uur · Door AT5

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag gaan we Binnenskeukens bij chef-kok Alain Caron. 

Alain Caron woont al 40 jaar in Nederland en heeft in Amsterdam verschillende restaurants. Hij heeft 15 kookboeken op zijn naam en was te zien in Masterchef, Keuringsdienst van Waarde en is nu een vast gezicht bij Binnenstebuiten. 

We ontmoeten de culinaire koning in een wijnwinkel waar hij een bekend gezicht is: "Hij is een hele lastige (…) maar hij is fantastisch", aldus de verkoper. Dat lastige is goed te begrijpen, want welke wijn combineer je met een omelet? "Oh god, waarom kies je nou altijd van die moeilijke dingen?".

Als jongvolwassene kwam Alain naar Nederland zonder ook maar een woord Nederlands te spreken. Dat avontuurlijke past bij zijn levenshouding: "Je moet een beetje peper hebben in je dagelijkse leven, een beetje gekke dingen doen". 

Quote

"Talent kan je leren!"

Alain Caron

Boven zijn fornuis waar een Michelinster prijkt gaat hij aan de slag met zijn Omelette du Caron. Zelfs dit simpele gerecht wordt met afgemeten precisie en gevoel bereid. Voor mensen zonder kooktalent is er volgens Alain nog hoop: "talent kan je leren!".  

Elke dinsdag en donderdag zijn er nieuwe afleveringen van de Straten van Amsterdam. We zijn ook op YouTube te vinden en op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]