Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Mogelijk extra kaartjes voor vrijwel uitverkochte Vermeer-tentoonstelling

12 februari 2023, 16.16 uur · Aangepast 12 februari 2023, 16.35 uur · Door AT5

Het Rijksmuseum overweegt om extra kaartjes voor de tentoonstelling van Vermeer aan te bieden. Dat zei directeur Taco Dibbits vandaag in het televisieprogramma Buitenhof.

Het museum bood zo'n 450.000 kaartjes aan. "We gaan nu kijken of we nog meer avonden open kunnen en of we er toch net iets meer mensen er in kunnen laten", zei Dibbits. "Maar het is natuurlijk een balans, want je wil dat de mensen die naar binnen komen de schilderijen goed kunnen zien." Op de vraag of er binnenkort nog een aankondiging komt zei hij: "Ik zou zeggen, hou de hele tijd de website in de gaten."

Australië

Dibbits vertelde dat er gisteren zelfs bezoekers vanuit Australië waren gekomen. "Speciaal om deze tentoonstelling te zien. Het is net als bij popconcerten, de eerste avond al probeerden zoveel mensen op de site te komen, dat hadden we ook wel verwacht, maar zelfs meer dan je aan kan. En toen was de site down. De populariteit is groot."

Nooit eerder hebben zoveel schilderijen van Vermeer tegelijkertijd in eenzelfde ruimte gehangen. De Delftse schilder maakte in totaal 37 werken en daarvan hangen er nu 28 in het Rijksmuseum. Het gaat bijvoorbeeld om de Vrouw met weegschaal, het Meisje met de parel en het Melkmeisje. Negen werken ontbreken overigens. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938