Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schade aan portiekwoning Slotermeer na explosie, bewoners enige tijd opgesloten

6 maart 2023, 07.04 uur · Aangepast 7 maart 2023, 09.22 uur · Door AT5

Aan een portiekwoning in Slotermeer is flinke schade ontstaan door een explosie. Onder meer de voordeur en een ruit zijn eruit geblazen. De straat is op dit moment afgezet en de politie is bezig met onderzoek.

Bij de explosie vielen er geen gewonden, het is onduidelijk of er ook schade is aan de appartementen binnen het gebouw. Naast de portiekdeur is ook het hekje ervoor flink beschadigd geraakt.

De hulpdiensten kregen rond 4.30 uur voor het eerst een melding van de ontploffing. Meerdere buurtbewoners vertellen dat ze wakker schrokken van een harde knal. Het is nog onduidelijk hoe de explosie is veroorzaakt.

Opgesloten

De explosie zorgde er ook voor dat vier flatdeuren vast kwamen te zitten, waardoor de bewoners enige tijd opgesloten zaten. Er moesten bouwvakkers aan te pas komen om de bewoners te kunnen bevrijden, vertellen omstanders. Aan het herstel van de schade wordt op dit moment gewerkt.

De politie is op zoek naar camerabeelden en getuigen van het incident. Ook zoekt het iemand die kort na de explosie met een voertuig voorbij het pand reed. De recherche vraagt ook mensen die meer weten over deze persoon om zich te melden.  

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938