Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veel treinproblemen rond Amsterdam, ProRail kan ze vannacht pas verhelpen

6 maart 2023, 11.23 uur · Aangepast 6 maart 2023, 17.03 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Door een defect spoor en een seinstoring zijn er al de hele ochtend veel treinproblemen rond Amsterdam. Dat meldt de NS via Twitter. Prorail laat weten dat sommige defecten door een gebrek aan personeel pas vannacht verholpen kunnen worden en een groot deel van de storingen vandaag niet meer kan worden opgelost.

AT5 / Luuk Koenen

De problemen begonnen tijdens de ochtendspits, toen er tussen Amsterdam Centraal en Leiden Centraal meerdere treinen uitvielen. 

Spoorstaafbreuk

Dat probleem was later op de ochtend alweer verholpen, maar andere storingen zijn nog niet verdwenen. Zo zijn er bij de stations Amsterdam-Zuid en Haarlem spoorstaafbreuken geconstateerd en is er op CS sprake van een wisselstoring door een kapot puntstuk in een wissel

Door de problemen zijn alle intercity's tussen Schiphol Airport en Hilversum inmiddels uitgevallen. Ook rijden er geen sprinters tussen Schiphol en Diemen Zuid. Tussen Schiphol en Utrecht rijdt een deel van de treinen niet.

Personeelstekort

Alle drie de defecten moeten eerst gerepareerd worden, voordat er weer een normale treindienst overheen kan, laat ProRail weten. Door een tekort aan personeel kunnen de werkzaamheden op zijn vroegst vannacht pas beginnen.

En wie vandaag met het streekvervoer reist, moet opnieuw rekening houden met stakingen. Ook deze stakingen zorgen voor extra oponthoud in het openbaar vervoer. Een deel van de buschauffeurs en treinmedewerkers legt het werk neer voor een betere cao. De staking is de eerste in een nieuwe reeks. De vakbonden CNV en FNV zijn van plan om de komende weken meerdere dagen te gaan staken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938