Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Poezenboot is aan vervanging toe: "Het begint te borrelen en dan komt al het water naar boven"

16 maart 2023, 13.00 uur · Aangepast 16 maart 2023, 14.34 uur · Door AT5

Overlopende rioolputjes, onaangename temperaturen in de winter en verrot hout dat uit elkaar valt. Na 45 jaar lang zorgen voor katten op De Poezenboot aan het Singel, is de boot nu toe aan vervanging. Daarom is er nu een crowdfunding gestart voor een nieuwe boot.

De Poezenboot werd in 1968 door mevrouw van Weelde opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Katten die op straat worden gevonden of waar mensen niet meer voor willen zorgen, kunnen rekenen op een dak boven hun hoofd. In alle jaren dat de opvang bestaat zijn er al duizenden katten opgevangen. Een deel daarvan krijgt ook een nieuw baasje ergens anders.

De oude ark begint alleen steeds meer gebreken te vertonen die niet zomaar opgelost kunnen worden. Zoals wateroverlast. "Het begint te borrelen. Dan komt al het water naar boven en dan komt hier een plas." legt beheerder Judith Gobets uit terwijl ze naast een afvoerputje zit. Daarom wordt op Urk nu dag en nacht gewerkt aan nieuwe, duurzame Poezenboot, die hopelijk nog velen jaren meegaat. 

Maar aan zo'n boot hangt een hoog prijskaartje."Wat het precies gaat kosten durf ik niet te zeggen, maar het aantal nullen loopt hoog op" zegt Judith. Daarom kan er tot 31 mei worden gedoneerd op de website van De Poezenboot. Als alles goed gaat, verhuizen de katten voor de zomer naar hun nieuwe onderkomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938