Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Liveblog: politieke partijen in debat met Halsema over erotisch centrum

30 maart 2023, 15.06 uur · Aangepast 30 maart 2023, 18.01 uur
Door Nicolai Brannan & Stefan Bunschoten · Foto: AT5 / Frank van Brandwijk

Politieke partijen gingen vanmiddag in debat met burgemeester Halsema over haar plannen voor een erotisch centrum. Eerder dit jaar gaf Halsema aan dat dat centrum bij de Rai of op de NDSM-werf moet komen, maar in die buurten is veel weerstand. Lees hier hoe het debat verliep.

30 maart 2023, 17.59 uur

Debat inmiddels afgelopen

De komende weken is het woord aan de stadsdeelcommissies in Noord en Zuid om advies uit te brengen over de mogelijke locaties. Daarna zal het college een vermoedelijk eind dit jaar een definitieve keuze maken. Het laatste woord is uiteindelijk aan de raad.

AT5

30 maart 2023, 17.11 uur

D66: stadsdelen zijn aan zet

Ilana Rooderkerk van coalitiepartij D66 liet tijdens haar bijdrage weten dat in haar ogen de raad nu niet aan zet is, omdat er gewacht moet worden op de adviezen uit de stadsdelen. De komst van het erotisch centrum is opgenomen in het coalitieakkoord. "Ik deel de zorgen die bewoners hebben geuit tijdens de bijeenkomsten."

AT5

30 maart 2023, 16.50 uur

Halsema: we konden de onrust toch allemaal vermoeden

Burgemeester Femke Halsema zegt veel vragen vanuit de raad verdiepend per brief te willen beantwoorden. Wel zegt ze dat ze de onrust in Zuid en Noord had verwacht toen de drie locaties bekend werden gemaakt. "Ik ben wel minder verbaasd dan ik meen te bespeuren bij sommige leden."

AT5

30 maart 2023, 16.40 uur

Denk: locatie in Noord valt voor ons af

Voor de Denk-fractie valt de locatie in Noord af, zo zegt Sheher Khan. Reden: in de Vogelbuurt lopen de meeste Amsterdamse jongeren het risico om crimineel te worden. De Vogelbuurt ligt op zo'n zeven minuten van het NDSM-terrein, de mogelijke locatie van het erotisch centrum.

AT5

30 maart 2023, 16.37 uur

GroenLinks: handtekening staat onder coalitieakkoord

Op vragen van Forum voor Democratie en de VVD zegt GroenLinks dat hun handtekening onder het coalitieakkoord staat, waarin is opgenomen dat er een erotisch centrum in de stad moet komen.

AT5