Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers op de Wallen sinds gisteravond in het donker door stroomstoring

12 april 2023, 11.59 uur · Door AT5

Op een deel van de Wallen brandt sinds gisteravond geen licht door een stroomstoring. Ondernemers op de Oudezijds Achterburgwal moesten gisteren daardoor vroeger sluiten dan normaal. Volgens Liander zouden de problemen om 13.00 uur opgelost moeten zijn.

AT5-tiplijn 06 511 90 93 8

Volgens raamexploitant Pim van Burk zitten hij en één derde van zijn collega's nu zonder stroom. "Ik heb acht van de 24 sekswerkers die bij mij een kamer huren gisteravond naar huis moeten sturen. Vanochtend heb ik in een deel van mijn panden nog steeds geen stroom", laat hij aan AT5 weten. Ook meerdere bars en clubs, zoals Moulin Rouge, moeten het al bijna een dag zonder stroom doen.

Oplossing

Wat de stroomstoring heeft veroorzaakt, is op dit moment nog onduidelijk. Een medewerker van Liander geeft aan dat 'dat nu niet de prioriteit heeft' en dat er eerst wordt gewerkt aan de oplossing van het probleem.

Volgens Van Burk vertellen monteurs hem dat de storing nog niet eens gevonden is. "Liander stelt de prognose steeds bij, maar de monteurs op de Oudezijds Achterburgwal zeggen dat het nog een tijd gaat duren." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938