Start van hoofdcontent

Stad

nl

Basisschool in Zuidoost vandaag dicht na online bedreiging

13 april 2023, 09.11 uur · Aangepast 13 april 2023, 12.23 uur · Door AT5

Basisschool Samenspel in Zuidoost heeft een online bedreiging ontvangen. De school heeft aangifte gedaan bij de politie. Vanwege de bedreiging blijft de school vandaag dicht. 

"Woensdagmiddag heeft iemand op een TikTok-bericht van een medewerker van Samenspel gereageerd met een bedreiging aan de school", is te lezen in een brief van schoolbestuurder Zonova aan de ouders en verzorgers van de leerlingen. "We zijn hiervan geschrokken en hebben aangifte gedaan bij de politie. Ook is het schoolbestuur geïnformeerd."

De politie laat aan AT5 weten inderdaad op de hoogte te zijn van de bedreiging en de zaak in onderzoek te hebben. "De technische afdeling van de politie probeert te achterhalen waar het bericht vandaan is gestuurd en door wie", staat verder in de brief aan de ouders. De school is vandaag dus gesloten, ook is er geen voorschool of buitenschoolse opvang. "Wij laten u zo spoedig mogelijk weten of de school vrijdag weer veilig open kan", is te lezen in de brief.

Andere scholen ook bedreigd

Afgelopen week ontving een middelbare school in Zaandam ook een bedreiging. Het ging om een dreigmail waarin foto's van een vuurwapen te zien zou zijn. Ook twee andere scholen in in diezelfde wijk gingen daarom uit voorzorg dicht. Twee minderjarige jongens uit Zaandam zitten op dit moment vast op verdenking van betrokkenheid

Dan Huizen, een paar dagen later: een basisschool sloot vorige week ook de deuren na een 'verontrustende mail'. De precieze inhoud is niet duidelijk, maar een bestuurder liet weten dat dit afwijkt van de bedreiging in Zaandam. Daar is voor zover bekend nog niemand voor aangehouden.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat er 'geen enkele aanwijzing is' om te veronderstellen dat de zaken iets met elkaar te maken hebben.

Onduidelijk is nog waaruit de bedreigingen aan de basisschool uit Zuidoost bestaan.

De brief van het schoolbestuur aan de ouders en verzorgers van de school

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938