Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewapende overval op tabakszaak Admiraal de Ruijterweg

13 april 2023, 14.11 uur · Aangepast 14 april 2023, 13.50 uur · Door AT5

Een tabakszaak aan de Admiraal de Ruijterweg in West is donderdagmiddag door twee jongens overvallen. Volgens de politie was één van de overvallers gewapend met een hamer en de ander met een mes. Niemand raakte bij de overval gewond, wel werd er buit gemaakt.

Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Tijdens de overval zijn meerdere klanten in de zaak aanwezig. Rond 13.45 uur komen de twee overvallers de tabaksspeciaalzaak binnen. Een overvaller springt op de balie en bedreigt de medewerker, die op dat moment een klant helpt. De jongens nemen geld en goederen mee en springen vervolgens buiten op een scooter. Ze vluchten in de richting van de Gibraltarstraat/Kijkduinstraat. 

Verdachten

De politie begint kort na de overval een grote zoekactie naar de daders, maar tevergeefs. De daders lopen nog steeds op vrije voet rond. De politie is op zoek naar de twee verdachten. 

De eerste verdachte is een jongen met een donker getinte huidskleur, 16 à 17 jaar, rond de 1.80 meter en heeft kort zwartkleurig haar. Bovendien droeg hij een zwarte bandana voor zijn gezicht en was de jongen in het bezit van een slagwapen. 

De tweede verdachte is een jongen, 15 à 16 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1,65 meter. Hij droeg een rood/zwart kleurige jas en een donkere broek. De jongen droeg een steekwapen bij zich. 

De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben zich te melden. Ook komt beeldmateriaal van voor, tijdens of na het incident van pas. "Bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera's, videodeurbellen of dashcam's in nabij geparkeerde voertuigen", aldus de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938