Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verstekeling dood aangetroffen in landingsgestel KLM-toestel op Schiphol

17 april 2023, 18.21 uur · Door NH Nieuws

In het landingsgestel van een toestel van de KLM is het lichaam van een verstekeling aangetroffen. Het toestel landde vandaag op Schiphol.

NH Nieuws/Doron Sajet

Volgens de Koninklijke Marechaussee wordt momenteel onderzoek gedaan naar de overleden man. “Om de identiteit van de man vast te stellen en om de nabestaanden in te lichten. De forensische opsporing is bezig met onderzoek, maar het lijkt erop dat de man is overleden aan onderkoeling."

De KLM laat ook weten onderzoek te doen. "Er is door onze onderhoudsafdeling een persoon aangetroffen in de wielkast van een KLM-toestel. Deze persoon is helaas overleden. We doen onderzoek naar de toedracht en identiteit van de overledene."

Kleine kans op overleven

Ook wordt onderzocht waar de man in het vliegtuig is gestapt. Volgens de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee heeft het vliegtuig 'meerdere omzwervingen gemaakt', en had het Canada als laatste bestemming. “We treffen wel vaker verstekelingen aan. Ook verstekelingen die nog leefden. Dat is verwonderlijk, want met de lage luchttemperaturen is de kans dat iemand dit overleeft heel klein.”

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938