Start van hoofdcontent

Wonen

nl

Bouw woontoren voor 174 jongeren van start in Nieuw-West

1 mei 2023, 11.13 uur · Aangepast 1 mei 2023, 11.49 uur · Door AT5

Vlakbij het August Allebéplein in Nieuw-West verrijst een nieuwe woontoren voor 174 jongeren. Het gebouw Opportuna komt naast metrostation Postjesweg en krijgt twintig verdiepingen. De verwachte oplevering is eind 2024.

Lieven de Key

Een deel van de huurwoningen wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen. Het overige deel wordt via Woningnet verhuurd.

Het gebouw is volledig gasloos en in het pand komt een fietsenstalling voor bewoners. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte en op de 19e verdieping komt een dakterras.

Opportuna

Wooncorporatie Lieven de Key ontwikkelde het pand in overleg met toekomstige bewoners. Ook kwam daar de naamgeving voor het nieuwe gebouw uitrollen. Opportuna verwijst naar het voormalig jongerencentrum.

"Opportuna draagt bij aan de vernieuwing van het August Allebéplein en de stedelijke vernieuwing van Overtoomse Veld", aldus stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol. "Jongeren uit de buurt krijgen door Opportuna de kans op een woonplek in hun eigen buurt. Dat draagt bij aan één Amsterdam."

Ongeveer twee maanden voor oplevering gaat de toewijzing via Woningnet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938