Start van hoofdcontent

Stad

nl

Trein bij station Weesp door politie gestopt vanwege vuurwapenmelding

6 mei 2023, 19.26 uur · Aangepast 26 oktober 2023, 13.28 uur · Door AT5

Een trein die in de richting van Amsterdam reed is ter hoogte van station Weesp gestopt door de politie. Een woordvoerder van de politie laat aan AT5 weten dat agenten een melding hebben gekregen van een man die mogelijk een vuurwapen bij zich heeft. Een arrestatieteam is ter plaatse om te onderzoeken of dat daadwerkelijk zo is. 

"Ik sta vast op Weesp. We moesten met spoed de trein uit en er is allemaal politie", laat een treinreiziger weten via Twitter. Ook een andere reiziger Twittert dat zij de trein uit zijn gezet en moeten wachten totdat de politie klaar is met hun onderzoek. Het is onduidelijk hoelang het duurt voordat de trein weer verder kan met de reis. 

De NS laat weten dat vanwege de inzet van de politie er op het moment geen sprinters rijden tussen Hoofdorp en Hilversum en ook niet tussen Hoofddorp en Oostvaarders. Beide treinreizen komen langs station Weesp. De extra reistijd bedraagt ongeveer een uur. 

Update 13 mei:

Er is geen wapen gevonden, laat de politie weten.

🚂De trein richting Weesp, die vertrekt van spoor 2, heeft vertraging en zal vertrekken over 5 minuten 🚂 Afgelopen week...

Posted by Politie Basisteam Amstelland-Oost on Friday, May 12, 2023

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938