Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Noord/Zuidlijn start weer op na technische storing, pendelbussen nog in gebruik

9 mei 2023, 07.12 uur · Aangepast 9 mei 2023, 14.50 uur
Door AT5 · Foto: AT5

De Noord/Zuidlijn, metro 52, kon vanochtend een lange tijd niet worden opgestart vanwege een technische storing. Rond 11.00 uur liet het GVB weten dat de metro weer ging opstarten tussen station Noord en het Centraal Station. De pendelbussen tussen het Centraal en Noord blijven nog rijden totdat de metro weer de normale dienstregeling rijdt. De metro rijdt nog niet richting station Zuid. 

AT5

Het GVB laat weten dat tussen het Centraal en station Noord gebruik kan worden gemaakt van pendelbus 165. Vanaf het Centraal vertrekt de bus vanaf de bushalte D aan de IJzijde, op het busperron. Vanaf Noord vertrekt de pendelbus vanaf halte B7.

Ook tussen het Centraal Station en station Noorderpark wordt een pendelbus ingezet. Vanaf halte E vertrekt pendelbus 164 richting de Johan van Hasseltweg. Wie tussen de stations Noord en Noorderpark moet reizen wordt geadviseerd om bus 34 te pakken. 

Tussen station Zuid en het Centraal Station rijden er geen pendelbussen. Reizigers kunnen gebruik maken van tram 4, 14. 24 en metro 51. Het GVB raadt aan om goed van tevoren te bekijken hoe je op het moment moet reizen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938