Start van hoofdcontent

Stad

nl

Actrice Tjitske Reidinga opent bloemenstal voor mensen die Moederdag lastig vonden

15 mei 2023, 15.58 uur · Aangepast 15 mei 2023, 18.48 uur · Door AT5

Niet iedereen heeft een moeder of kind om Moederdag mee te vieren. Om hen troost te bieden, zette actrice Tjitske Reidinga vandaag een bloemenstal neer op het Amstelveld. Iedereen die zich geroepen voelt, kan er gratis een boeket samenstellen. 

AT5

"De laatste jaren ergerde ik me wel heel erg aan het commerciële van Moederdag", vertelt Reidinga. "Terwijl ik ook weet van vriendinnen hoe moeilijk het is om een kind te verliezen. Dan zit je helemaal niet te wachten op parfum of een tijdschrift. Dan wil je gewoon vastgepakt worden."

Dat bloemen daarbij een grote rol kunnen spelen, merkte ze tijdens haar eigen ervaring op de bloemenmarkt. Al twee jaar lang verkoopt ze elke maandag bloemen: "Door bloemen krijg je contact met mensen. Je vraagt wat ze willen, welke kleuren ze mooi vinden, waarvoor het is. Je maakt om heel veel redenen boeketten. Daaromheen zit altijd een verhaal."

Ook hoopt Reidinga dat de stal uitnodigt voor een gesprek over rouwen:  "Dat is mijn drijfveer. Rouw is niet zo'n ingewikkeld onderwerp. Wij zijn hier niet zo goed in rouwen. In Nederland ga je naar een crematorium, eet je een stuk cake en daar zit je dan. Maar rouw duurt lang, gaat nooit weg, is een steen dat altijd in je zit."

De bloemenstal van Reidinga is vandaag tot 17.00 uur te bezoeken op het Amstelveld in Amsterdam. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938