Start van hoofdcontent

Stad

nl

16-jarige Amsterdammer aangehouden voor steekpartij aan Ochtenhof in Zuidoost

24 mei 2023, 14.50 uur · Aangepast 24 mei 2023, 15.37 uur · Door AT5

Een 16-jarige Amsterdammer is vanochtend opgepakt omdat hij verdacht wordt van een steekpartij in Zuidoost in maart van dit jaar. Een 18-jarige man wordt die avond meerdere keren geslagen en gestoken door een groepje van drie jongens, als hij weigert zijn dure jas aan hen te geven. De opgepakte jongen wordt door de politie verdacht van poging tot straatroof en poging tot doodslag. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Het slachtoffer heeft op de avond van 21 maart net boodschappen gedaan, als hij merkt dat hij wordt gevolgd door een groepje van drie jongens. Als hij rond 21.40 uur langs een speeltuintje bij het Ochtenhof loopt, wordt hij door een van de drie op z'n rug getikt. De jongens bedreigen de man met twee messen en zeggen dat hij zijn dure merkjas uit moet doen en aan hen moet geven.

Als het slachtoffer dit weigert, wordt hij door de jongens vastgehouden en beginnen ze hem op meerdere plekken te slaan en te steken. Agenten die in de buurt aan het werk zijn, komen te hulp en gaan naar het slachtoffer toe. Later wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij is op dat moment aanspreekbaar. De verdachten weten, zonder buit, te vluchten.

Het onderzoek naar de mishandeling is nog in volle gang. De recherche sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.