Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woning gesloten en cameratoezicht na twee explosies in Nieuw-West

9 juni 2023, 17.40 uur · Aangepast 9 juni 2023, 17.51 uur · Door AT5

Na twee explosies binnen een maand tijd voor een woning aan het Marchanthof in Nieuw-West, heeft burgemeester Femke Halsema besloten om actie te ondernemen. De woning is op last van de burgemeester gesloten en er worden voor een maand lang camera's geplaatst in de buurt. 

AT5 / Luuk Koenen

Voor de woning ging op zowel 13 mei als 4 juni een explosief af. Door beide explosies ontstond veel schade aan de woning en ook raakten auto's beschadigd die geparkeerd stonden voor de deur. Volgens de burgemeester zijn omwonenden geschrokken en voelen zij zich onveilig. Met die reden heeft Halsema besloten om tot en met 8 juli de buurt onder toezicht van camera's te zetten. 

Ook is de woning waar de explosies voor plaatsvonden voor drie maanden gesloten. Dit omdat volgens de politie de kans op herhaling erg groot is. Bij een bedrijfspand van een van de bewoners van de woning ging in juli vorig jaar en 17 mei van dit jaar ook al een explosief af. 

Het toezicht met de camera's en de sluiting van de woning kan eerder worden opgeheven als burgemeester Halsema besluit dat de deze niet meer nodig zijn voor de handhaving van de openbare orde. 

Het volledige gebied waar cameratoezicht is - Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938